Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
olej do smażenia
pieczarki marynowane 6-8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodać pokrojoną w niezbyt drobną kostkę cebulę, jajko, sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego.
Krok 1 - Frykadelki z pieczarkami foto
2
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Frykadelki z pieczarkami foto
3
Z mięsnej masy formować wałeczki, spłaszczać je, w środku umieszczać po 1 pieczarce.
Krok 3 - Frykadelki z pieczarkami foto
4
Uformować frykadelki.
Krok 4 - Frykadelki z pieczarkami foto
5
Kłaść je na rozgrzany na patelni olej.
Krok 5 - Frykadelki z pieczarkami foto
6
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 6 - Frykadelki z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 02.07.2013 22:29
Bardzo smakowite kotleciki.
Andysz 16.08.2012 23:39
ekstra!
Marlena/Kinia 01.06.2012 19:44
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak