Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalapki cielęce po wlosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kotlety bez kości 4 sztuki
pomidor 3 sztuki
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: eskalapki cielęce po wlosku

Estragon
Sól, pieprz
Masło roślinne 5 dag
Olej 3 łyżki
Cebula 1 sztuka
Posiekana zielona pietruszka

Kotlety zbić dobrze z obu stron, posolić, włożyć eskalopki i szybko zrumienić z obu stron. Następnie dodac pokrojone pomidory, czosnek i estragon, przykryć i dusić przez chwilę na słabym ogniu. Przed podaniem wyjąć eskalopki, sos przetrzeć, polać nim mięso i posypać zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak