Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa warzywna na kościach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kości z karczku wieprzowe 300 gram
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 mały
por 1 sztuka
fasolka szaragowa 200 gram
ziemniaki 3 większe
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa warzywna do smaku
śmietanka 200 ml
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa warzywna na kościach

Ugotować wywar z kości. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w paski warzywa. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować do miękkości. Kości wyjąć z zupy i obrać. Obrane mięso dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.11.2013 07:29
Świetna zupa :)
MagdaXXX 08.01.2013 20:55
bardzo zdrowo
babi17 15.12.2012 11:15
smaczna
Elżbieta17 08.11.2012 18:19
bardzo lubię taką zupkę:)
mela25 11.08.2012 09:24
fajna zupa
romanrafal
romanrafal 29.07.2012 09:04
smaczna zupka
bgs1984 03.06.2012 20:48
mniam
marzenciak1985 03.06.2012 20:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak