Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki faszerowane warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 200 g
marchew 80 g
pietruszka 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki faszerowane warzywami

Seler 30 g
Cebula 50 g
Przecier pomidorowy 20 g
Olej 20 g
Sól
Pieprz
Inne przyprawy

Ziemniaki oczyścić, wydrążyć łyżeczką, ściąć dolny wierzchołek. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem formie i piec przez około piętnaście minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Warzywa rozdrobnić. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Dodać warzywa i przyprawy, nadal dusić. Do upieczonych ziemniaków nałożyć farszu, zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 30.08.2012 20:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak