Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier wanilinowy 2 opakowania
cukier 20 dag
Goździki całe Prymat 3-4 szt.
śmietana kremówka 1 opakowanie
kajzerka 2 szt.
masło 2 łyżki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Ugotować szklankę wisni w półtora litra wody z goździkami, cukrem i cukrem wanilinowym, przecedzić, dodać mąkę ziemniaczaną dokladnie rozrobioną w połowie szklanki zimnej wody, pogotować mieszając, 2-3 minuty. Wydrylować i zmiksować pozostałe surowe wiśnie. Połączyć z wystudzonym wywarem. Pokroić kajzerki w małą kostk i usmażyć na maśle na grzanki. Ubić śmietankę, dodając pod koniec cukier wanilinowy. Zupę podawać posypaną grzankami, udekorowaną bitą śmietaną i oprószoną cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak