Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotley wieprzowe w potrójnej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kotley wieprzowe w potrójnej panierce

Panierka:
Jajko 1 szt.
Mąka 1 łyżka
Bułka 8 kromek
Do smażenia:
Smalec 1 łyżka
Olej 1 łyżka

Z mięsa wykroić cztery kotlety, każdy zbić, posolić, natrzeć czosnkiem. Na osobnych talerzach przygotować rozbite jajko, na kolejnym mąkę i ostatnim pokrojoną bułkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać smalec. Mięso obtoczyć w mące, w jajku i na końcu w paseczkach bułki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak