Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki schaboszczaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 50 dag
jajko 2 szt
mąka 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki schaboszczaki

Boczniaki dokładnie wymyć, osuszyć odwracając blaszkami do góry.
Jajka roztrzepać z 1 łyżką wody, na talerzykach wsypać bułkę i mąkę osobno, grzyby posolić i popieprzyć , odstawić na 30 minut.
Kolejno maczać w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony.
My najbardziej lubimy same, ale smaczne też są z np. z ziemniakami.
Mają smak bardzo zbliżony do kani.
Pychota!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak