Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z farszem myśliwskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło ½ kostki
śmietana ½ szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z farszem myśliwskim

Drożdże 2 dag
Sól 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa
Smarowanie:
Jajko 1 sztuka
Kminek
Farsz:
Kiełbasa 30 dag
Pieczarki 30 dag
Cebula 3 sztuki
Sól
Pieprz
Przyprawa myśliwska
Olej 1 łyżka

Farsz: pieczarki opłukać włożyć w całości na rozgrzany tłuszcz, posolić i smażyć do momentu odparowania wody. Cebulę obrać i pokroić w krążki dodać do pieczarek. Kiełbasę pokroić w talarki dodać do pieczarek. Wszystko podrumienić, ostudzić. Wszystko przepuścić przez maszynkę, przyprawić i wymieszać.
Ciasto: posiekać mąkę z tłuszczem, rozetrzeć na sucho z drożdżami, dodać śmietanę, sól, odrobinę gałki muszkatołowej- wymieszać. Toczyć długie wałki, rozpłaszczyć je na ok. 3 cm, układać na nich farsz, zalepiać na górze. Brzegi posmarować rozczepianym jajkiem i posypać kminkiem. Pociąć nożem ukośne kawałki. Ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i zapiec w piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak