Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka kruche z maszynki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ok 70 dkg
cukier puder 25 dkg
cukier waniliowy opakowanie
jaja 4 szt
margaryna 1 kostka
olejek cytrynowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka kruche z maszynki

Wszystkie składniki zarobić na jednolite ciasto (margarynę zetrzeć na tarce),dodać olejek. Odłożyć je do zimnego miejsca na ok półtora godziny po czym maszynką wykręcać ciastka na różny wzór. Piec w 180 stopniach na jasno złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jasia 12.12.2022 17:39
Mam pytanie a proszku do pieczenia się nie daje?
Doradca Smaku 13.12.2022 10:16
Można dodać jedną łyżeczkę :)
RenataZ-et 26.01.2013 22:20
nie ma to jak tradycyjne, pyszne i kruche ciasteczka
Ada-Gaba 21.08.2012 09:12
pycha
Katarzyna56 12.06.2012 14:19
Pychota
marines27 05.06.2012 21:45
pyszne
Gosia20 04.06.2012 08:42
jakie ładne jak ze sklepu :)
Kuchareczka2 03.06.2012 10:05
uwielbiam smak dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak