Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekany makaron

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 1 szt
mięso mielone 50 dkg
kukurydza 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 szt
czosnek 4 zabki
cebula 3 szt
olej
masło 8 łyż
mleko 3 szkl
ser żółty 20 dkg
sól
pieprz
natka pietruszki
koncentart pomidorowy 3 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekany makaron

makaron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Czosnek drobno ściermay i smazymy na mamasłe dodoajemy oelj i cebule wszystko razem dusimy chwilke doajemy mięso i jeszcze dusimy ok 15 min do miesa następnie dodajamy odsączona fasole oraz kukurydze i przecier wszystko razm mieszamy i chwile dusimy ok 5 min. Następnie dodajemy 4 łyż masło i roztapiamy go w osonym naczyniu dodajemy mąke i wlwewamy mleko wszystko razem mieszamy aż zgęstneje. W naczyniu żarodoodpornym przekłdamy makaron na to mieso i posypujemy startm serem zapiekamy aż ser sie zarumieni. Przed podaniem posypuejmy drobno natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 27.06.2013 18:40
pyszny obiad,coś dla mnie
agnieszka214 01.06.2012 10:14
wlewamy jeszcze sos ina to ser to zapiekamy zapomniałam dodać
agnieszka214 01.06.2012 10:14
wlewamy jeszcze sos ina to ser to zapiekamy zapomniałam dodać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak