Sposób przygotowania

Kalafiora dzielimy na różyczki, płuczemy i gotujemy do pożądanej chrupkości w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia.
Czosnek mielimy- zalewamy go łyżką wody (zimnej) a po chwili dodajemy majonez i jogurt. Doprawiamy odrobiną pieprzu. Kalafior przekładamy do salaterki, polewamy sosem i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    rewelacyjny kalafiorek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    lube kalafior:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam kalafior.
  • 0
    original
    Opublikowano

    koala

    pyszniutki będzie muśnięty sosem czosnkowym (:

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !