Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Truskawki przekładamy do garnka, wlewamy około 0,5 szklanki wody i gotujemy, następnie odmierzamy 0,5 litra kompotu (jeśli brakuje to dolewamy nieco wody). Truskawki rozcieramy łyżką i ponownie przelewamy do garnka, po zagotowaniu wsypujemy galaretkę truskawkową i dokładnie mieszamy. Blaszkę (nieco mniejszą od tradycyjnej) wykładamy biszkoptami, a następnie wylewamy tężejącą masę truskawkową.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ale rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takiego ciasta jeszcze nie jadłam z poduszeczkami...ciekawe...
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajny pomysł na wykorzystanie poduszeczek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !