Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
pieczarki 12 sztuk
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z cebulką

Mięso umyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę, zeszklić. Dodać przygotowane mięso i pieczarki. Wymieszać i razem przesmażyć. Podlać ciepłą wodą tak aby zakryła mięso. Dusić do miękkości, odprawić do smaku. Do duszenia mona dodać liść laurowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 01.06.2012 08:41
aż ślinka cieknie :]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak