Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru, wlać ciepłe mleko i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie wsypać przesianą mąkę, dodać żółtko, szczyptę soli i dokładnie wyrobić. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na około 20 minut. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć na stolnicę posypaną mąką i rozwałkować na grubość 1 cm. Szklanką wycinać krążki i układać na stolnicy, przykryć i pozostawić na 10-15 minut w ciepłym miejscu. Następnie kluski ułożyć w parowarze nad gotującą się wodą. Parować około 5-6 minut. Podawać polane stopionym masłem i posypane cynamonem i cukrem.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    moje ulubione
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    moja babcia robi pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takich nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !