Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczonych batatów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bataty 2 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
imbir 1 cm
rosół 1/2 l
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonych batatów

Kroki postępowania

1
Bataty myjemy i przekrawamy na pół wzdłuż. Układamy na blasze do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20 minut, aż będą mięciutkie
Krok 1 - Krem z pieczonych batatów foto
2
Po wyjęciu z piekarnika obieramy ze skórki. Po upieczeniu będzie łatwo schodzić. Po wyjęciu z piekarnika obieramy ze skórki.
Krok 2 - Krem z pieczonych batatów foto
3
Cebulkę podsmażamy z czosnkiem, papryką i pieprzem.
Krok 3 - Krem z pieczonych batatów foto
4
Bataty rozgniatamy trochę widelcem przekładamy ro rosołu i dodajemy cebulkę z czosnkiem oraz starty imbir. Miksujemy na gładki krem.
Krok 4 - Krem z pieczonych batatów foto
5
Przekładamy do talerzyka i dekorujemy śmietaną.
Krok 5 - Krem z pieczonych batatów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 01.06.2012 10:18
interesujące
Cukiereczek13 01.06.2012 08:12
świetny pomysł na zupkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak