Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej i białej rzodkiewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella małe kulki 100 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
cebulka zielona pokrojona 2 łyżki
sól do smaku
pieprz kolorowy
Mix sałatek
sos jogurtowy
oliwa 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
szczypiorek pokrojony 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jogurt naturalny 6 łyżek
biała rzodkiew 1 szt
rzodkiewka 1 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej i białej rzodkiewki

Rzodkiewki dokładnie umyć, czerwone pokroić w krążki, a białą zetrzeć na grubej tarce. Szczypiorek lub cebulkę umyć, osuszyć i drobno pokroić.
Na półmisku wyłożonym drobną, zieloną sałatką układać plasterki rzodkiewki ,a na środku wyłożyć startą białą rzodkiew. Wierzch udekorować kuleczkami mozzarelli , które wcześniej należy obtoczyć w suszonych ziołach prowansalskich.
Polać sosem jogurtowym, posypać zieloną cebulką, przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Sos jogurtowy.
Jogurt przełożyć do miseczki, dodać wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić wedle własnego uznania solą i pieprzem. Dodać pokrojony szczypiorek, listki mięty i jeszcze raz wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 05.06.2012 16:08
podoba mi sie;)
Rafał10 01.06.2012 08:57
wyśmienite;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak