Sposób przygotowania

Truskawki pokroić w plastry, umieścić w szklanym ,głębokim naczyniu ,połączyć z cukrem i sokiem z cytryny ,pozostawić chwilę w chłodnym miejscu.Kiedy cukier się rozpuści,a owoce puszczą sok zalać całość winem/powinny być zanurzone całkowicie /przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki.Wino można rozcieńczyć odrobiną wody jeśli nie chcemy zbyt "mocnego" napoju. Podawać z kostkami lodu.
Wino wytrawne można zastąpić dowolnym winem słodkim lub półsłodkim.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pycha;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super!.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    pomysłowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !