Sposób przygotowania

Liście sałaty umyć , pokroić w paski . Szczypiorek umyty posiekać. Rozpuścić 3 łyżki masła w rondelku , włożyć posiekany szczypiorek , przesmażyć mieszając. Następnie dodać sałatę pokrojoną w paseczki . Wszystko smażyć ok 5 minut . Następnie zalać 1,2 litra gorącej wody , gotować 5 minut. Dodać sok z cytryny , rozprowadzić śmietanę w zupie . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem białym. Bagietkę pokroić w kromki, zrobić grzanki na łyżce masła.Obrać ząbek czosnku , przekroić na pól , potrzeć czosnkiem grzanki z obu stron. Zupę podawać z grzankami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !