Sposób przygotowania

Paprykę chilli oczyszczamy z nasion, i tniemy na paski. Umieszczamy w docelowym naczyniu np. słoju i zalewamy wódką. Odstawiamy nalewkę na tydzień czasu. Przynajmniej raz dziennie pamiętajmy o przemieszaniu nalewki. Po 7 dobach, nalewkę dokładnie przefiltrować przez gazę, przelać do butelek. Odstawić na 6 miesięcy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pyszne połączenie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    myślę że idealna na mrozy, na pewno rozgrzewa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ciekawa jestem jaki ma smak
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    ciekawe jak smakuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    piłam z pieprzę ale z chili,super
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawe polaczenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawe polaczenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !