Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepką i kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieso rosołowe 400 gram
pieczarki 100 gram
kasza jęczmienna 100 gram
natka pietruszki do smaku
przyprawa do zup do smaku
włoszczyzna do smaku
kalarepa szt
ziemniaki 750 gram
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepką i kaszą

Mięso i włoszczyznę drobno pokroić,zalać woda i gotować na wolnym ogniu około 1 godz.Kaszę i pokrojone pieczarki zalać połową rosołu (około 1,5 litra)i gotować jeszcze 20 min Ziemniaki i kalarepę pokroić w plasterki gotować do miękkości.Zupę wymieszać z mięsem ,resztą rosolu,przyprawić.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.02.2014 11:41
fajnie brzmi
Ania67 08.09.2013 19:36
takiej nie jadłam jeszcze
Seba 30.06.2013 06:12
prosta i smaczna
Milena87 13.05.2013 20:42
smaczna zupa
artur7 06.08.2012 09:29
pyszne pomysły
Iwusia 19.07.2012 19:24
bardzo fajny przepis na smaczną zupkę :)
mirosława4 11.06.2012 19:28
fajna
Rafał10 01.06.2012 09:03
Fajny, łatwy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak