Sposób przygotowania

Nerki umyć, przekroić na pół i wyciąć z nich żyłki. Zalać wodą i zostawić na 3-4 godz. Odcedzić i zalać wodą, odstawić na 2 godz. Następnie jeszcze raz zmienić wodę i odstawić na kolejną godzinę. Po upływie kolejnej godziny zagotować ok. 20 min. Nerki odcedzić, drobno pokroić i usmażyć na oliwie. Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do nerek i chwilę podsmażyć. Wszystko zalać wodą, dodając przyprawy i koncentrat pomidorowy dusić ok 1,5 godz. Pod koniec duszenia gulasz zagęścić zasmażką z mąki. Podawać posypany posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !