Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Nerki umyć, przekroić na pół i wyciąć z nich żyłki. Zalać wodą i zostawić na 3-4 godz. Odcedzić i zalać wodą, odstawić na 2 godz. Następnie jeszcze raz zmienić wodę i odstawić na kolejną godzinę. Po upływie kolejnej godziny zagotować ok. 20 min. Nerki odcedzić, drobno pokroić i usmażyć na oliwie. Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do nerek i chwilę podsmażyć. Wszystko zalać wodą, dodając przyprawy i koncentrat pomidorowy dusić ok 1,5 godz. Pod koniec duszenia gulasz zagęścić zasmażką z mąki. Podawać posypany posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    taki gulasik chodzi za mną od jakiegoś czasu
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    za mną też tak chodził;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mmm super! :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny ..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetycznie wygląda.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda dosyć ładnie,nigdy takiego nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    ciekawa jestem jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    jeszcze nei jadlam takiego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !