Sposób przygotowania

Żołądki umyć , ewentualnie oczyścić . Włożyć do garnka , zalać 1,6 litra wody , posolić do smaku.Gotować do miękkości . Żołądki wyciągnąć , wystudzić . Następnie pokroić w paseczki . Do wody z gotowania żołądków wsypać kaszę . Obrać cebulę , włożyć do zupy oraz liść laurowy.Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę , pietruszkę. Gotować do miękkości kaszy i warzyw.Następnie dodać pokrojone żołądki , zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mmm super! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    smaczny krupnik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo dobry krupnik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Dobry krupnik.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !