Sposób przygotowania

Makaron podgotować ok. 3 min, odcedzić. Mięsa doprawić. Cebulę, czosnek i grzyby pokroić, podsmażyć razem z mięsem. Dodać ostrą paprykę, keczup i koncentrat. Dobrze wymieszać. Farszem napełniać rurki i ściśle układać w naczyniu żaroodpornym.

SOS:
3/4 szkl. mleka,
5 łyżek pikantnego keczupu,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
łyżeczka ostrej papryki,
sól, pieprz,
łyżeczka bazylii,
2 łyżki czerwonego wina,
10 dag startego sera.

Wszystkie składniki, prócz sera, zagotować. Sosem polać rurki, posypać serem. Zapiekać ok. 20 min w temp. 180st.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    troche niekonwencjonalny ten bolonski z pieczarkami ale ciekawy pomysl
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mmm super! :)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pyszne jedzonko :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !