Sposób przygotowania

Karpia sprawić,umyć i pokroić na kawałki.Poporcjowanego karpia oprószyć pieprzem i przyprawą Kucharek,nie solić bo wystarczająca ilość soli jest w przyprawie i odstawić do lodówki na noc.Następnego dnia obrać czosnek przekroić ząbki na pół i krótko podsmażyć na oleju na którym będzie smażona ryba,zdjąć czosnek z patelni.Karpia panierować w mące i smażyć na złoty kolor z dwóch stron około 8 minut z każdej na oleju pachnącym czosnkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    nic dodać nic ujać
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ostatnio w grudniu jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetny !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    eh ten karpik
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    lubię taką rybę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ja też tak robię, tyle że zamiast Kucharka używam Vegety
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczny
  • 4
    original
    Opublikowano

    junox

    moja rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Pycha- ja robię podobnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !