Sposób przygotowania

mięso umyć podobnie wątróbki włożyć je do garnka zalać wodą i zagotować odszumować dodać umyte i obrane warzywa sól,liść laurowy,ziele angielskie i gotować do miękkości,cebulę podsmażyć dodać wątróbkę,przyprawić i zmiksować razem z warzywami dodać odrobinę wywaru doprawić solą i pieprzem,dodać żurawinę wbić jajka i dokładnie wymieszać wyłożyć masę do foremki keksowej po wierzchu posmarować rozkłóconym żółtkiem wstawić do piekarnika na 200st.i piec ok.godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Dla mnie super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    z żurawiną jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !