Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pączki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
drożdże 8 dag
cukier 1/2 szklanki
jaja 8 szt
alkohol 1 lyzka
masło 20 dag
mleko 2 szklanki
konfitura 1/2 l
smalec 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pączki

Dorzdze rozcieram z lyzka cukru, i rozpuszczam w cieplym mleku, dodaje make i 5 zoltek, oraz pozostale 3 jajka ubite z cukrem na puszysta mase, alkohol, odrobinke soli i mleko, wyrabiam ciasto tak dlugo az nie bedzie sie kleic i dodaje stopione maslo, wyrabiam ponownie i zostawiam do wyrosniecia.
Gdy wyrosnie robie malutkie kuleczki i odstawiam do wyrosniecia, nastepnie smaze na zloty kolor w goracym smalcu, Gdy odrobine przestygna nadziewam konfitura za pomoca ogromnej strzykawki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 23.04.2013 15:51
takie domowe są najlepsze
dorotka0000025 19.12.2012 12:14
i sa pyszne polecam
agnieszka214 06.09.2012 06:59
sliinka cieknie pycha
Magdalena1110 17.06.2012 21:10
smacznie wyglądają
dorotka0000025 14.06.2012 13:32
dziekuje i polecam przepis
Rafał10 01.06.2012 09:23
bardzo ładnie wygląd i pewnie tak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak