Sposób przygotowania

Dorzdze rozcieram z lyzka cukru, i rozpuszczam w cieplym mleku, dodaje make i 5 zoltek, oraz pozostale 3 jajka ubite z cukrem na puszysta mase, alkohol, odrobinke soli i mleko, wyrabiam ciasto tak dlugo az nie bedzie sie kleic i dodaje stopione maslo, wyrabiam ponownie i zostawiam do wyrosniecia.
Gdy wyrosnie robie malutkie kuleczki i odstawiam do wyrosniecia, nastepnie smaze na zloty kolor w goracym smalcu, Gdy odrobine przestygna nadziewam konfitura za pomoca ogromnej strzykawki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo ładnie wygląd i pewnie tak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dziekuje i polecam przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smacznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    sliinka cieknie pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    i sa pyszne polecam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    takie domowe są najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !