Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mix z fasolką

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
mięso mielone 1/2 kg
szynka lub łopatka wp bez kośc 1/2 kg
pieczarki 20 dag
marchewki 2 szt
groszek 1/2 puszki
cebule 2 szt
ogórki kiszone 2 szt
sos meksykański 1 słoik
sól
ketchup pikantny 3 łyżki
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mix z fasolką

Fasolę namaczać przez 12 godz. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć. Grzyby oczyścić, pokroić w większą kostkę, podsmażyć wraz z cebulą, dodać z mięsem do fasolki. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę oraz paprykę i ogórki. Gotować ok. 1/2 godz. Mięso mielone wyrobić z 3 łyżkami bułki tartej, doprawić solą i pieprzem. Formować małe klopsiki, wrzucać do fasolki. Gotować do miękkości. Na koniec dodać osączony groszek, sos oraz keczup, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirecka12 02.02.2014 17:55
fajne połączenie ciekawe jak smakuje?? Musze zrobić i się przekonać
Iwusia 09.07.2013 23:36
smakowite danie
Rafał10 01.06.2012 09:25
bardzo ładnie wygląd i pewnie tak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak