Sposób przygotowania

Udka dokładnie myjemy i czyścimy, po czym wyciągamy z nich kości obsypujemy przyprawami i wstawiamy na godzinę do lodówki. Pieczarki myjemy i ścieramy je na tartce o grubych oczkach, przekładamy je na patelnię dodajemy pół szklanki wody i do smaku wsypujemy kucharek, dusimy je około 15-20 minut. Mięso mielone przekładamy do miseczki dodajemy do niego ostudzone pieczarki, bułkę tartą, połowę sera żółtego i przyprawy do smaku, wszystko dokładnie mieszamy. Udka układamy na dnie wąskiej blaszki na nie wykładany trochę mięsa z pieczarkami po czym układamy ugotowane jajka, paprykę, i kukurydzę, przykrywamy je pieczarkowym mięsem mielonym, posypujemy startym żółtym serem i na wierzch kładziemy udka posypujemy papryką dla ładniejszego koloru. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i pieczemy przez 1.5 godziny. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna pieczeń
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super pomysł wyprobuje z pewnością :) PYCHA!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam pychota!;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    wygląda bardzo apetycznie i smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda bardzo smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    bardzo apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !