Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al-dente dodając szczytpę soli i 2 łyżki oleju. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory i paprykę dokładnie myjemy i osuszamy. Z papryki wycinamy środki i kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w plastry a ogórki w talarki. Na patelni podsmażamy mięso,Doprawiamy je przyprawą do gyrosa, solą i papryką ostrą, a potem należy zeszklić cebulkę. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, kładziemy połowę makaronu, następnie połowę mięsa, połowę cebuli, następnie kładziemy paprykę,ogórki, potem znowu makaron, mięso mielone, cebulę a potem plastry pomidorów. Na koniec ścieramy żółty ser i posypujemy po wierzchu. Nakrywamy. Zapiekankę pieczemy w temperaturze 170stopni przez 20minut. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Uwielbiam zapiekanki z makaronem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super pomysł wyprobuje z pewnością :) PYCHA!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja! ;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !