Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biały bloczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 200 g
woda 250 ml
mleko w proszku 400 g
herbatniki 1 duża paczka

Przepis i sposób przygotowania na: biały bloczek

Margarynę wodę i cukier zagotować i odstawić do ostygnięcia. Do ostygniętej margaryny dodać mleko w proszku i rozmiksować po czym dodawać pokruszone herbatniki. Jeśli ktoś lubi można dodać różnego rodzaju bakalie: orzechy, rodzynki a także połamane biszkopty. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki i wstawić do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 09.11.2012 07:32
świetny przepis
rjustysia 09.10.2012 11:40
Pyszny jest taki bloczek, ja zwykle robię bardzo niski i kroję w postaci batoników.
EWI 30.07.2012 19:11
super
Ewelina47 10.06.2012 20:44
fajny
Andysz 07.06.2012 00:19
pycha!
Betka 06.06.2012 07:04
na pewno smaczny;)
Rafał10 01.06.2012 09:35
bardzo smaczne i pożywne
1j1o1l1a1 31.05.2012 19:59
zawsze robiłam ciemny:) a raz łaciaty...częściowo biały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak