Sposób przygotowania

Ogórki dobrze umyć i wyszorować.Zostawić w zimnej wodzie około 30 minut.Zagotować zalewę octową-4 szklanki wody + 1 szklanka octu + 1 łyżka soli + 3 łyżki cukru =zagotować.Słoiki wyparzyć do każdego wsypać po 1 łyżce mieszanki . Ciasno poukładać w nich ogórki i zalać zalewą do pełna.Wstawić do garnka z wodą i przykryć pokrywką.Zagotować.pasteryzować około 5 minut licząc od zagotowania się wody w garnku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    też zaprawiam ogóreczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    takie bardzo lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne juz czekam na sezon
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    domowe najsmaczniejsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !