Sposób przygotowania

Mleko gotujemy. Następnie dodajemy zsiadłe mleko i śmietanę. Od tej pory gotujemy na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszamy. Gotujemy do czasu gdy na spodzie garnka wytrąci się serwatka a na wierzchu będzie serek. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Potem przelewamy na druszlak by odsączyć. Potem przekładamy w lniany woreczek i zawiązujemy. Tak powinien wisieć co najmniej dobę. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    domowy ser najlepszy:)
  • -2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mleko tłuste czyli jakie? bo takie tłuste sklepowe to chyba nie....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    Ja zawsze używam takiego wiejskiego mleka, można kupić od pań na bazarku, dobre jest też z krótkim terminem ważności, może być 3,2 procentowe ale nie UHT czy pasteryzowane.
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dzięki za wytłumaczenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    lubię taki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    aż chce się kawałek ukroić:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !