Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do pieczonej ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
Chrzan śmietankowy Smak 3 łyżeczki
majonez tradycyjny 5 łyżek
jogurt naturalny 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
Koperek suszony Prymat do smaku
bazylia 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do pieczonej ryby

Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Mieszamy czosnek ze majonezem, jogurtem naturalnym, solą, pieprzem, koperkiem, sokiem z cytryny, chrzanem. Bazylię dokładnie myjemy, osuszamy, drobno siekamy i posypujemy po wierzchu. Sos schładzamy co najmniej 15minut w lodówce. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 03.08.2012 22:20
coś dla mnie;)
Andysz 11.07.2012 10:20
mmmm fajny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak