Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane mięso na grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
czosnek 1 główka
olej słonecznikowy 5 łyżek
pieprz 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 3 łyżki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 4 łyżeczki
oregano 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane mięso na grilla

Mięso wołowe kroimy na kawałki. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Mieszamy go z olejem słonecznikowym, sokiem z cytryny, oregano, pieprzem, solą i przyprawą do grilla. Tą marynatą nacieramy każdy kawałek mięsa. Pozostawiamy na dobę. Po tym czasie mięso można grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 05.04.2013 14:01
mniam mniam...
dorotka0000025 15.01.2013 15:33
pycha
MAR3STA 22.12.2012 16:04
super
miszelka 18.08.2012 19:55
mniam
mewilla 30.07.2012 19:08
świetne
Andysz 11.07.2012 10:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak