Sposób przygotowania

Kiełbaskę wiejską kroimy na kawałki i gotujemy w wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnię wlewamy około szklanki wody, dodajemy cebulę i dusimy do miękkości z odrobiną soli. Pod koniec duszenia cebuli dodajemy oregano, zioła prowansalskie, paprykę ostrą i pieprz. Mieszamy i bez pokrywki chwilę jeszcze gotujemy, by woda wyparowała. Pomidory dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w większe kawałki. Pomidory lekko solimy i pieprzymy. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    mmm apetycznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !