Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

majowy kapuśniaczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
por (biała część) 8 cm
kiełbasa śląska 2 szt
pomidor 1 szt
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: majowy kapuśniaczek

Kroki postępowania

1
2 litry wody zagotować, dodać po kilka ziarenek pieprzu i ziela 1 listek laurowy i 1 łyżkę kucharka. Marchew obrać i pokroić w kostkę, kapustę poszatkować i dodać do wrzątku, gotować 15 minut
Krok 1 - majowy kapuśniaczek foto
2
na patelni przesmażyć kiełbaskę pokrojoną w pół talarki i pora też tak pokrojonego, po chwili dodać pokrojonego w kostkę pomidora i smażyć aż pomidor się rozleci, następnie wsypać łyżkę mąki -przesmażyć i dodać do zupy energicznie mieszając aby nie powstały gródki
Krok 2 - majowy kapuśniaczek foto
3
doprawic do smaku papryką, jeśli jest zbyt mało kwaśna można dodać trochę przecieru pomidorowego.
Krok 3 - majowy kapuśniaczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.02.2014 17:07
pyszna, lekka zupka
Grazyna0211 15.12.2013 17:35
pyszna zupa
owca441 25.10.2012 20:42
rewelacyjny
owca441 25.10.2012 20:42
rewelacyjny
kuklik 22.08.2012 14:59
fajne
cris04 01.06.2012 16:38
Mam wielką ochotę na taki kapuśniaczek!
barbarella 31.05.2012 17:14
wygląda super wiosennie:)
gosia47-47 31.05.2012 16:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak