Sposób przygotowania

Biszkopt: jaja ubijamy z cukrem, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. wylewamy do uprzednio posmarowanej formy i pieczemy.
Do miski wsypać 3 budynie wlać do tego półtorej szklanki pysia, resztę zagotować. Do wrzącego pysia wlewamy rozrobiony budyń i zagotowujemy ciągle mieszając. Doprowadzamy do jednolitej masy.
Na ostudzony biszkopt wylewany gorący budyń pysiowy i układamy na nim delicje.
1 galaretkę zalewamy jedną szklanką wrzącej wody i czekamy aż lekko stężeje. Bitą śmietanę miksujemy z półtorej szklanki mleka i dodajemy tężejącą galaretkę. Wylewamy to na delicje. Na wierzch rozrabiamy 2 galaretki z 3,5 szklanki wody. Wylać je na ciasto jak stężeje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pięknie wygląda i pewnie tak samo smakuje!;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    uwielbiam to ciasto, bardzo często go robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    dekoracyjne i zapewne smakowite :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Justyna24

    pychotka:]
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    lubię to ciastko;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Andysz

    prezentuje się znakomicie;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Amellia

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wiem,że smaczny ale jakoś ciężko mi się za niego zabrać ...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    rewelka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !