Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone buraczki z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 1 kg
jabłka 40 dkg
mąka 1 łyżka
mleko 6 łyżek
masło 1,5 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone buraczki z jabłkiem

Buraczki myjemy i stawiamy do garnka razem z wodą. Gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy, studzimy i obieramy. Obrane buraczki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Obrane i oczyszczone jabłka też ścieramy na tarce. Mąkę rozprowadzamy z mlekiem dajemy do buraczków i gotujemy. Dodajemy starte jabłka, masło i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku cukrem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.12.2013 18:00
pyszne buraczki
gosia56 14.12.2013 16:27
Pyszne buraczki
Grazyna0211 03.06.2013 14:23
bardzo smaczny dodatek
ben-ka 06.02.2013 11:48
uwielbiam buraczki.
Elżbieta17 26.08.2012 16:45
pyszny dodatek do drugiego dania:)
Natasza Edyta 31.07.2012 08:20
Łatwo i szybko!
Anna138 23.07.2012 22:41
super
IKrakowianka 22.07.2012 18:55
super
RenataZ-et 02.07.2012 21:58
pycha
Wafelek2601 31.05.2012 18:06
Lubię takie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak