Sposób przygotowania

Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dajemy cynamon i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. Margarynę ucieramy z jajkami i cukrem. Dalej ucierając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie połówki. Jedną część ciasta dajemy na blaszkę, na nią przygotowane jabłka i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 200 stopni ok. 40 min. Upieczone zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszny deserek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    wspaniały
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    moje ulubione ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho !
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać,pycha uwielbiam takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !