Sposób przygotowania

Kabaczki przekroić wzdłuż na połówki, obrać ze skórki i namoczyć na 30 minut w osolonej wodzie. Osączyć, osuszyć i usmażyć na patelni w dwu łyżkach oliwy. Ostrożnie wybrać miąższ.
Ryż ugotować na sypko i wymieszać z miąższem wybranym z kabaczków, dodając łyżkę posiekanej pietruszki i ząbek rozgniecionego czosnku. Przyprawić solą i pieprzem. Masą tą nadziać usmażone kabaczki. Ułożyć je na blasze skropione stopionym masłem i posypane bułka tartą. Zapiec w piekarniku i podać

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam mniam;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !