Sposób przygotowania

Nóżki należy dokładnie oczyścić nożem lub żyletką aby pozbyć się włosów
Do garnka wkładamy wszystkie składniki oprócz soli i vegety, wlewamy tyle wody, żeby wszystko zakryła
Zagotować, gdy wytworzy się u góry piana należy ja ściągnąć , posolić, dodać vegetę i gotować na małym ogniu aż mięso z nóżek będzie miękkie -zacznie odchodzić od kości (ok. 2 godziny). Pozostałe mięso można wyciągnąć wcześniej jeśli jest miękkie.
Wystudzone mięso i pokroić bardzo drobno niektórzy zastawiają też skórki ale ja nie lubię więc obieram
do mięsa wlej wywar i gotuj na małym ogniu gdzieś około godzin


Po wystudzeniu, przelewamy do misek w których umieszczamy pokrojone warzywa i wkładamy do lodówki

.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię galaretki..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !