Sposób przygotowania

Do miski włożyć następujące produkty: cukier , jajka, margarynę, mleko, drożdże i i odrobinę soli. Łyżką wszystko wymieszać ,przykryć ściereczką i odstawić na całą noc. Ciasto powinno leżakować ok 12 godzin.W następnym dniu należy do miski dosypać mąkę , krótko wyrobić. Dodać skórkę , rodzynki, wanilię i wymieszać.Do wysmarowanej formy wlać ciasto, wstawić do słabo nagrzanego piekarnika ( 150*C)i przy uchylonych drzwiczkach czekać aż ciasto podwoi objętość.Następnie zamknąć drzwiczki , nastawić temp. na 190*C i piec ok. pół godz. Upieczone i chłodne ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super nazwa :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię takie z tym,że nie mieszam składników i przykrywam miskę folią spożywczą.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszna drożdżówka,,
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    ale czadowa nazwa tej babeczki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajna nazwa :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jordi

    świetna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !