Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola ze szpinakiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży- młode listki 100 gram
rukola 100 gram
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
oliwki czarne Smak 10 sztuk
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 opakowanie
oliwki zielone 10-15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola ze szpinakiem.

Szpinak i rukolę płuczemy i osuszamy. Oliwki odsączamy z zalewy. Pomidorki kroimy na pół. Sos przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Szpinak i rukolę przekładamy do salaterki, Posypujemy oliwkami i wykładamy połówki pomidorków. Polewamy przygotowanym sosem i przyozdabiamy listkami oregano i bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.03.2013 00:05
pyszny taki szpinak
Małgorzata34 12.07.2012 23:59
A ja wolę chyba bardziej rukolę ale brzmi apetycznnie
jozefinach 09.07.2012 10:15
Uwielbiam szpinak i rukolę.
anja3107 22.06.2012 13:49
super
smerfetka79 04.06.2012 19:27
Uwielbiam szpinak, rukole trochę mniej, ale chętnie bym spróbowała
Rafał10 31.05.2012 15:20
aż ślinka cieknie :]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak