Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak (około 1kg) 1 szt.
wywar drobiowy 6 szkl.
śmietana 1 szt.
mąka ziemniaczna 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
koperek do smaku
cebula biała 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z mięsem

Mięso gotujemy do miękkości, obieramy z kości. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na masełku (najlepiej w rądelku) Do cebulki wlewamy odrobinę wywaru drobiowego, wrzucamy obrane mięsko i chwilkę dusimy. Następnie wlewamy resztę wywary i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy cebulka i mięso bedzie idealnie miękkie możemy dodać śmietanę rozprowadzoną w gorącym rozczynie. Wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, wlewamy do sosu energicznie mieszając. Zagotowujemy.Na koniec wsypujemy koperek (ja dałam dość sporo bo lubię). Podajemy z ziemniakami ryżem lub kaszami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak