Sposób przygotowania

Mięso gotujemy do miękkości, obieramy z kości. Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na masełku (najlepiej w rądelku) Do cebulki wlewamy odrobinę wywaru drobiowego, wrzucamy obrane mięsko i chwilkę dusimy. Następnie wlewamy resztę wywary i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy cebulka i mięso bedzie idealnie miękkie możemy dodać śmietanę rozprowadzoną w gorącym rozczynie. Wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody, wlewamy do sosu energicznie mieszając. Zagotowujemy.Na koniec wsypujemy koperek (ja dałam dość sporo bo lubię). Podajemy z ziemniakami ryżem lub kaszami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !