Sposób przygotowania

Śmietana 50 g
Grzyby suszone 10 g
Sól
Inne przyprawy

Grzyby namoczyć w przegotowanej wodzie na 3-4 godziny. Włoszczyznę i marchew rozdrobnić, zalać wodą, posolić i gotować. Do gotujących się warzyw dodać grzyby z wodą, w której się moczyły. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki, przysmażyć na patelni i dodać do zupy. Przygotować lane ciasto. (wbić jajko do garnka, dodać szczyptę soli, 20 g mąki i dokładnie wymieszać. Konsystencja ciasta musi być rzadka) Gdy warzywa są już miękkie, wlać ciasto. Zagotować, doprawić do smaku solą i dodać śmietanę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    Jak ta zupa jest dla 5 osób, to chyba jakieś głodowe porcje będą z tej ilości składników. A poza tym ciasto tak po prostu wlać do zupy? Zrobi się jedna wielka klucha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !