Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa z lanym ciastem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
cebula 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z lanym ciastem

Śmietana 50 g
Grzyby suszone 10 g
Sól
Inne przyprawy

Grzyby namoczyć w przegotowanej wodzie na 3-4 godziny. Włoszczyznę i marchew rozdrobnić, zalać wodą, posolić i gotować. Do gotujących się warzyw dodać grzyby z wodą, w której się moczyły. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki, przysmażyć na patelni i dodać do zupy. Przygotować lane ciasto. (wbić jajko do garnka, dodać szczyptę soli, 20 g mąki i dokładnie wymieszać. Konsystencja ciasta musi być rzadka) Gdy warzywa są już miękkie, wlać ciasto. Zagotować, doprawić do smaku solą i dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 01.06.2012 10:22
Jak ta zupa jest dla 5 osób, to chyba jakieś głodowe porcje będą z tej ilości składników. A poza tym ciasto tak po prostu wlać do zupy? Zrobi się jedna wielka klucha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak