Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 300 g
śmietana 50 g
mąka 2 g

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta faszerowana

sól
przyprawy
farsz:
bułka 20 g
jajko 1 szt.
Tłuszcz 7 g
Natka pietruszki 2 g
Mleko

Przygotować farsz: bułkę namoczyć w mleku. Tłuszcz rozetrzeć z żółtkiem, dodać wyciśniętą bułkę, posiekaną natkę, sól i ponownie rozetrzeć. Białko ubić na pianę, dodać do bułki i wymieszać. Kapustę pokroić na części, tak aby liście trzymały się głąba. Między liście wkładać farsz, części układać w garnku, podlać wodą i dusić, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec duszenia dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak