Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z francuską marmoladą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
wanilia 1 łyżeczka
mąka 300 g
cukier brązowy 100 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
jabłka 2 szt
kefir 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z francuską marmoladą

Do miski wlewamy kefir , dodajemy jajka , wanilię , mąkę cukier , proszek i miksujemy na gładką masę , jeśli jest zbyt rzadkie ciasto co zależy od mąki to dajemy jej więcej , jabłka ja kroję w kostkę , a moja teściowa trze na grubych oczkach wiec to dowolne i dodajemy je do ciasta , ciasto musi mieć gęstą konksystencję by nakładac je łyżką , ja piekę je na oleju nie margarynie bo się przypalają ;) podaję z śliwkowymi powidłami ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 11.11.2012 13:14
Osttanio robiłam z bakaliami i też wyszło mniam
Anna133 31.05.2012 21:37
Klasyczne i proste ale jakie smaczne mniam ...
Rafał10 31.05.2012 15:23
na pewno wypróbuje :)
MagdaeM 31.05.2012 12:50
pycha!
marzena06 31.05.2012 12:25
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak