Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwiniowa lekkość

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1 L
cukier puder 100 g
mleko 2% 100 ml
brzoskwinie w puszce 1 szt
cynamon Prymat 1 łyzeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwiniowa lekkość

Pieczemy biszkopt z 5 jaj .
każda ma swój sprawdzony a u mnie też jest ich kilka .
Śmietanę 36 % ubijamy na sztywno z cukrem .
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i studzimy .
Brzoskwinie kroimy w kostkę .
Zimne mleko z żelatyną wlewamy do ubitej śmietany następnie wsypujemy owoce i delikatnie mięszamy
taką masę przekładamy na zimny biszkopt i obficie posypujemy cynamonem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 13.02.2013 22:11
Oj, zjadłoby się takie słodkości:)
Anna133 01.02.2013 08:34
Przepis jest na forme 36x 26cm bo nie podałam wyżej.
kaja1991 20.07.2012 19:12
mm słodkości :)
kaja1991 20.07.2012 19:12
mm słodkości :)
KOBRA 02.07.2012 22:13
super
Anna133 05.06.2012 15:03
Lekkie i pyszne takie na upał w sam raz ;)
patusia 31.05.2012 14:30
Zachęcające ciasto. Z chęcią bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak