Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 4 kg
marchew 0,5 kg
cebula 3 szt
woda 4 szklanki
cukier 1 szklanka
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę zetrzeć na tarce i zasolić. Dodać startą marchew i cebulę, dobrze wymieszać i odstawić na 12 godzin.
Przygotować zalewę: wode, cukier i ocet zagotować.
Po 12 godzinach kapustę wycisnąć i pokłaść w słoiki, zalać zalewą (tak na 3/4 słoika). Pasteryzować około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.12.2012 12:26
świetna surówka
aga130982 24.08.2012 14:23
super
aga130982 24.08.2012 14:23
super
fijolek91 11.07.2012 16:09
fajna
bgs1984 05.07.2012 17:01
mniam
marzenciak1985 05.07.2012 16:55
mniam
Betka 24.06.2012 15:39
uwielbiam taką;)
Rafał10 31.05.2012 15:25
na pewno wypróbuje :)
Mati3 31.05.2012 12:00
uwielbiam kapustę w każdej postaci:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak