Sposób przygotowania

Kapustę zetrzeć na tarce i zasolić. Dodać startą marchew i cebulę, dobrze wymieszać i odstawić na 12 godzin.
Przygotować zalewę: wode, cukier i ocet zagotować.
Po 12 godzinach kapustę wycisnąć i pokłaść w słoiki, zalać zalewą (tak na 3/4 słoika). Pasteryzować około 20 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    uwielbiam kapustę w każdej postaci:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    na pewno wypróbuje :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam taką;)
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    świetna surówka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !